Over mij

Mijn foto
Welkom, dat wil ik zeggen tegen iedereen die hier komt kijken. Ik deel graag met jullie wat ik (mee)maak in mijn leventje.

maandag 31 oktober 2011

Speelgoedzak

Een speelgoedtas en dit keer voor de duplo, heel handig alles bij elkaar in een grote zak......

zondag 30 oktober 2011

Shirtje voor klein meisje gemaakt van............restjes

Weer een shirtje gemaakt, hetzelfde patroon als mijn vorige post. Nu een paar maatjes kleiner, namelijk maat 86. Ik begin de strijd met tricot te winnen! Heerlijk verwerken met de lockmachine, het gaat als een tierelier. Oja de stofjes zijn restjes tricot van mn zus gekregen ( echt restjes de delen er precies uit kunnen halen met passen en meten) en het roze komt van een hemdje van mij en geeft dus uiteindelijk dit resultaat:
de stofjes
het resultaat voor
het resultaat achter
De aller-allerlaatste restjes.....

maandag 24 oktober 2011

tricot probeersel

Voor het eerst met tricot gewerkt. Ik wil er niet te veel woorden aan vuil maken, aangezien het echt een probeersel is. ( en dat is ook te zien aan de naden, op een of andere manier kwam de naald er niet door ( denk ik) waardoor er een heel onregelmatig stiksel ontstond, soms slaat ie steekjes over) Wie er tips heeft mag ze geven......

Maar waarom ik het hier wel post nu is omdat ik erg tevreden ben over de pasvorm. Het shirt komt uit de meest recente ottobre. :

donderdag 20 oktober 2011

Legozak

Een legozak = een makkelijke manier van opruimen voor de lego :


dinsdag 18 oktober 2011

Nog een jurk?!

Ja, nog een jurkje, net zo een als voorgaande post. Nu met een iets dunner stofje. Deze zat redelijk vlotjes in elkaar, oefening baart kunst nietwaar?!


Let ook op de schattige aarbeienknoopjes...

zondag 16 oktober 2011

Jurkje voor een klein meisje

Met de winter in aantocht ( op sommige momenten al begonnen) was het echt nodig om de kasten eens door te gaan, en de winterkleren op te zoeken. Nu heb ik voor de jongste van mij wel aardig wat kleren liggen, maar veel is toch net ff het verkeerde seizoen. Aan de slag dus met een babyrib met borduursel. Het patroon komt uit de knippie en het zat redelijk snel ( lees: zonder grote fouten, uithalen, weer opnieuw naaien, boos, nog eens proberen etc.)in elkaar. Hier dan het resultaat:


Ik was er al een beetje bang voor, dat de kleur niet goed zou overkomen. Waarschijnlijk omdat de zon al bijna ondergaat en dan heb je ander licht. ( en ik heb  geen superdeluxe fototoestel)

donderdag 13 oktober 2011

Kussentje kinderstoel

Vanmiddag aan de slag gegaan met een kussentje voor de kinderstoel van onze kleinste.....( werd tijd, ze wordt bijna 1) Dit stofje had ik vorig jaar( of was het nou 2 jaar terug??) gekocht op het stoffenspektakel in Zwolle, er is al eens een rokje van gemaakt, maar nu dus een kussentje:

Wat zal ze lekker zitten....dit is de juiste kleur...

Ik heb nu nog een klein restje over misschien kan ik er nog wel wat mee, nog even bewaren dus...

zondag 9 oktober 2011

Fijn klein konijn

Een lief klein konijntje gehaakt met baby soft garen. Ze heeft nu een nieuw thuis bij mijn 7 jarige nichtje die vandaag haar verjaardagsfeestje hield.